Antoine Aarts

Antoine Aarts

Antoine Aarts

Antoine Aarts, 55 jaar en vader van 3 kinderen die intussen de 20 al zijn gepasseerd. Antoine is de oprichter en Lijsttrekker van de partij Heusden Verbindt.  Al ruim 35 jaar Ondernemer met een klein software bedrijf in India dat werkt voor diverse klanten in Nederland

Als “ZZP” werkte ik in de afgelopen 35 jaar voor tal van bedrijven in met name IT en Verander managementfuncties. Enkele voorbeelden van deze bedrijven zijn Brabant Water, ABN Amro Bank, Shell, ANWB, Telegraaf, Defensie, AHOLD, ING, Tele2, Schiphol en tal van andere bedrijven in zowel buiten- als binnenland. Op dit moment werk ik al ruim een jaar bij de Wageningen Universiteit.

Ik wil bereiken dat onze gemeente niet verder wegzakt in een onoplosbare brei van Problemen die op het punt staan gecreëerd te worden. Er is voor  mij geen twijfel als we de komende jaren er niet in slagen om het huidige GOL en Mobiliteitsplan buiten de deur te houden en of aan te passen, we voor langere tijd een heel groot probleem hebben. Dit geld ook voor de complexe Klimaat en bijv. Huisvestiging problemen die voor ons liggen.

Als je 30 jaar participeert in “probleemoplossingen” in complexe organisaties weet je in ieder geval 1 ding zeker, je lost nooit een probleem op door er een ander probleem aan toe te voegen. Andersom geredeneerd, als je op enig moment zou gaan analyseren blijkt al te vaak dat het ene probleem tot een ander probleem leidde. Dat is precies wat GOL voor de gemeente Heusden op dit moment doet. Een probleem creëren voor de toekomst. Dat wil ik dus voorkomen.

De effecten van GOL zijn in onze boodschappen centrum vanwege moeilijker te bereiken winkels (leegstand), onze kernen vanwege het vele (vracht)verkeer en de daarmee gepaard gaande gezondheid, leefbaarheid en veiligheid aspecten. De huidige politiek is domweg niet bij machte om dit herkennen zo is mij gebleken. Kijk mijn blog van nu ruim een jaar geleden ter info

Verder wil ik een bijdrage leveren aan hoe we als Heusden het klimaat goed kunnen organiseren. Niet alleen van het hier en nu, maar vanuit de visie die we al neer hebben gezet “de groene valei“. Ook vinden we het van belang dat ons gemeentelijk apparaat weer op aarde land. Termen als “mogelijk makers” die je regelmatig met onze gemeente secretaris ziet wandelen in de Duinen om “inspiratie” op te doen, ben ik niet zo voor. Daarom formuleerde we de “Schoon Schip” agenda.

Ook hebben we concrete oplossingen van Statushouders en staan we pal voor onze agrariërs. Deze laatste groep zijn buitengewoon kundige mensen die op een enorm hoog niveau actief zijn. Heusden Verbindt is daarom ook BBBondgenoot van de Boer Burger Beweging. Iets waar ikzelf buitengewoon trots op ben we zijn verbonden en niet gebonden zoals andere landelijke partijen.

In het filmpje ziet u mijn verdere introductie.