Wat is GOL

Wat is GOL

Gol staat voor Gebieds Ontwikkeling Langstraat. Dit is een provinciaal project van meer dan 100 miljoen euro. Heusden betaalt daar ongeveer 27% aan mee. GOL sluit de op- en afritten bij Nieuwkijk en verlegd deze in de nabijheid van de Kennedy Brug.

Ook wordt de afslag bij Jatapasu gesloten en verlegd naar de 1e afslag naar den Bosch, gerekend vanuit vlijmen. Bovenaan deze afslag komt een nieuwe weg langs het engelenmeer naar de Vijf Hoevenlaan. Dit heeft als gevolg een tsunami van het auto- en vrachtverkeer. De neveneffecten zijn zeer schadelijk voor de Langstraat. Meer verkeersslachtoffers, toename van de uitstoot, zwaar verkeer in de kern van Vlijmen. Wij zijn bezorgd over de gevaarlijke situaties, die zullen toenemen. En de impact op de al onze inwoners, senioren, gezinnen met kinderen, jeugd en jongeren. U zegt toch ook STOP met GOL. Voor een veilige en leefbare omgeving.

Bijvoorbeeld een Vrachtauto naar de Jumbo of de grote trucks van Gubbels gaan dan via de Vijfhoevenlaan, over de Mommersteeg richting hun bestemming. Dit levert een gigantische toename van verkeer op.